BAOBAB is een platform dat alternatieve kanalen onderzoekt
voor de distributie en verspreiding van fotografie.
EN

EMAIL FACEBOOK INSTAGRAM

OVER ONS
OVER ONS
EVENEMENTEN
Het medium fotografie presenteert zichzelf in het algemeen in twee dimensies; maar het behelst een complex proces van nadenken, experimenteren maar ook van falen. Dit alles samen creëert die uiteindelijke boodschap die je wilt uitdragen.

Door het organiseren van exposities, lezingen en ‘hands-on’ workshops wil Baobab mensen en ideeën bij elkaar brengen. De ervaringen die hiermee worden opgedaan stimuleren de fotograaf om het juiste publiek te vinden. Baobab produceert verschillende onafhankelijke activiteiten, maar werkt ook in opdracht voor en met educatieve en commerciële projecten.
Tentoonstellingen
Workshops
Talks
TIJDSCHRIFTEN
Samen met deze activiteiten maken we eens per jaar een tijdschrift. Het is een soort kookboek waarin veel verschillende ingrediënten uiteindelijk samengevoegd worden tot een nieuw recept. Door de samenwerking met verschillende grafische ontwerpers en student gastredacteuren, creëert Baobab kansen waardoor nieuwe verhalen kunnen worden verkend. Drie gastredacteuren, elk van een andere school, worden gevraagd om de inhoud, vorm en beeld van het tijdschrift op eigen wijze vorm te geven. Het materiaal waarmee ze moeten werken, wordt gegenereerd uit de drie academies / scholen waar ze vandaan komen. Samen met een grafisch ontwerper hebben ze de volledige controle over al deze beslissingen. Dit om het process van het maken van een magazine, editten en het publiek onder een loep te leggen. Door deze manier van werken met gastredacteuren, zal elk nummer van Baobab magazine anders zijn.
Baobab Magazine #1
Oktober 2017
Baobab Magazine #2
Lethargy 
Juni 2018
Een viering van het korte termijn project. Een ruimte voor werken die zijn gemaakt tijdens het studeren aan de kunstacademie. Veel van deze projecten zijn stof aan het verzamelen onder het bed, in een kast, of bij iemand die meer ruimte heeft dan wij. In deze editie van Baobab Magazine willen wij deze projecten een podium bieden. Werken die wellicht anders nooit het licht zouden hebben gezien. Dit om hun bestaan te vieren en om de ontwikkeling van de fotograaf op een voetstuk te zetten.  

Deelnemers
Editor-in-chief: Pietro Bulfoni, Daniël Siegersma
Vormgevers: Jan Egbers, Céline Hurka
Schrijvers teksten: Tobias Keunecke, Trees Heil
Uitgelichte fotografen:  Alberto Maserin, Alex Aleshin, Hein Budding, Anna Charalampidi, Anna Kieblesz, Filippo Ciriani, Hanane El Ouardani, Linnéa Gerrits, Melissa Schriek, Sabine Rovers, Stella Loning, Sydney Rahimtoola, Tibor Dieters, Tobias Keunecke, Tommy Smits, Trees Heil, Victoria Chaushyan, Vikor Naumovski.
Een massa. Een levendige hoeveelheid van iets, dat een eenheid wordt. Als we iets meer tijd nemen om de massa te observeren, dan zie je eenheden en individuen ontstaan. De diversiteit wordt meer zichtbaar. Gebonden in een menigte zijn ze onderdeel van elkaar. Individueel zijn ze anders van elkaar, toch vervagen ze samen als een. Het is moeilijk om niet mee te doen in deze jacht van torpor. De lusteloosheid refereert naar het dierenrijk, een periode van rust, inactiviteit, die nodig is tijdens de levenscyclus. Lusteloosheid conserveert energie, vooral tijdens de winter. Op eenzelfde manier heeft dit ook invloed op mensen.

 
Deelnemers
Editors: Kirsten Bosma, Pietro Bulfoni, Daniël Siegersma
Uitgelichte schrijvers: Alex Avgud
Fotografen: Suzanne Schols, Fabian Kasper, Sabine Rovers, Linus Kropp, Katarina Juričić, Jeanne Aubert, Eva Borsboom, Io Sivertsen, Clara Bercher, Vladimir Vidanovski, Anna Kieblesz, Filippo Maria Ciriani, Melissa Carnemolla, Silvy Crespo, Joël Hunn, Anna Charalampidi, Antonia Mayer, Elisa Cappellari, Naomi van Heck, Davide Degano, Linda Zhengová, Tasha Orlova, Marysia Swietlicka, Rosa Alvarez Solano, Nina Schollaardt, Melissa Schriek, Stan Heerkens, Yentl van Toledo, Sungjae Joo, Dessislav Lilkov
Naar aanleiding van de Europese verkiezingen is in de derde editie van Baobab Magazine, genaamd ‘Content Union’, de aandacht gericht op de status van ons continent. 25 studenten van de MA en BA studie fotografie aan de KABK portretteren een serie van niet eerder vertelde verhalen en ‘off the radar’ identiteiten. Van de grootste nepstad die in een militaire speeltuin is veranderd tot de copycat architecturale stijl van de Romas in Macedonië; langzaam passeren we de politieke standpunten in muziek genres zoals Flamenco in Spanje tot Turbo Folk in Servië. De ambitie in deze editie is niet om kritiek of lof te uiten maar meer om het verleden, heden, jij en ik, esthetiek, politiek te bevragen en zo het verhaal van de toekomst te beïnvloeden.

Deelnemers
Guest editors: Guglielmo Giomi, Katarina Juričić, Marco Verhoogt
Vormgeving: Edward July
Uitgelichte teksten: Mads Holm, Ties Veerman, Nina Schollaardt, Olga Roszkowska, Milutin Markovic, Alex Cabeza, Mafalda Rakos, Tibor Dieters,  Linnea Frandsen 
Fotografen: Mads Holm, Elisa Cappellari, Frederik Danielsen, Will Achterberg, Nola Minolfi, Ben Maier, Ties Veerman, Nina Schollaardt, Femke Juffermans, Antoni Czarczynski, Loulou van Staaveren, Alexandra Petcu, Thijs van Stigt, Sean Sandoval, Antonia Mayer, Guillaume Louvet, Loretta Monique, Olga Roszkowska, Milutin Markovic, Alex Cabeza, Malte Uchtmann, Alex Avgud, Mafalda Rakos, Tibor Dieters, Linnea Frandsen, Steyn van Rongen