EN

Cinema underexposed
6 december 2019


Cinema Underexposed is een onafhankelijk filmfestival in Den Haag, op touw gezet door Linus Kropp en Io Alexa Sivertsen in samenwerking met Baobab. Het doel van dit festival is het onderbelichte en niet ontdekte een podium te geven en de frisse geluiden en nieuwe perspectieven van deze nieuwe filmmakers een kans te geven. In de eerste editie, die begint op 6 december ’s avonds tot de volgende dag 7 december, hebben we een reeks aan verschillende activiteiten mogen presenteren aan de toeschouwers. Lezingen, video-installaties, performances en een 24 uur durend screening programma met het motto: It’s Easier To Be Sad Than Happy”.

Deelnemers
Producenten: Linus Kropp, Io Sivertsen
Ondersteunende producent: Daniël Siegersma
Uitgelichte kunstenaars: Anastasia Kieselva & Mischa Lind, Jean-Baptiste Castel & Astrid Feringa, Leos, Victoria Salomonsen, Yoohee Cha, Louiza Charitondou – UnderGod, Valentino Russo, Zahari Dimitrov, Kristin Stubberud, Philipp Groubnov, Anastina Eyjolfsdottir, Hanna Ijäs   

Archetype
17 tot 30 mei 2019 


“Archetype” anticipeerde op de release van Baobab’s derde uitgave: “Union Continent”. Twee van de 30+ werken die in het magazine werden gepubliceerd werden in deze expositie getoond. Fragmenten van “Barrier Operation” door Mads Holm en “Forma” van Ties Veerman zijn onderdeel van deze expositie geworden. Deze expositie is gehost door ‘The Balcony’ een kunstruimte in het centrum van Den Haag.

Deelnemers
In samenwerking met: The Balcony
Curators: Pietro Bulfoni, Daniël Siegersma
Fotografen: Mads Holm, Ties Veerman  

Meet me halfway
26 januari 2019


In hoeverre zou een publiek moeten zoeken naar relevante fotografische werken en in hoeverre zouden deze werken een publiek moeten vinden? Wij hebben het zeer gewaardeerd dat bezoekers de moeite hebben genomen om bij ons langs te komen tijdens de Open Dag van de KABK. De gang van de fotografie afdeling was getransformeerd in een projectieruimte, waar de foto’s van de studenten willekeurig werden vertoond om zo een dynamische visuele ervaring mee te geven aan de toeschouwers. We lieten het werk van zien van: Jeanne Aubert, Bebe Blanco Agterberg en Fabian Kasper. Door middel van een constant veranderend patroon, konden de toeschouwers foto’s vangen op de speciaal daar voor gemaakte witte borden. De toeschouwers konden op zoek gaan naar foto’s die door beamers naar beneden werden geprojecteerd en alleen maar zichtbaar werden als men deze op een goede manier op zijn of haar bord kon vangen. Elke projectie verscheen 2 seconden voordat deze weer verdween.

Deelnemers
In samenwerking met: KABK
Concept: Pietro Bulfoni, Daniël Siegersma
Vormgeving: Edward July, Zahari Dimitrov
Illustraties: Cyrill Rafael Vasilyev
Mapping: Adam Centko
Deelnemende fotografen: Jeanne Aubert, Bebe Blanco Agterberg, Fabian Kasper  

Sight’s map: The Perception of belonging
18 november 2018 – 15 februari 2019


Op 24 november was de opening van “ Sight’s map: the perception of belonging” een 3 maanden durende expositie, die wij in samenwerking met Kunstgang hebben kunnen realiseren. Kunstgang is onderdeel van de universiteit Leiden. De expositie laat het werk van drie derdejaars fotografiestudenten van de KABK zien. Deze drie studenten stonden al eerder in de tweede editie van Baobab Magazine. Samen met Benthe Schuppert (Curator van het kunst initiatief ‘Kunstgang’) en een groep studenten Kunstgeschiedenis hebben wij deze audiovisuele installatie kunnen opzetten.

Deelnemers
In samenwerking met: Kunstgang
Curators: Kirsten Bosma, Pietro Bulfoni, Daniël Siegersma
Fotografen: Yentl van Toledo, Sungjae Joo, Stan Heerkens